Христо Иванов отива към Росенец, за да види има ли промяна

Лидерът на „Да България“ Христо Иванов се отправи към Росенец, за да види какво са свършили или не са свършили институциите точно един месец след неговата акция там.

Тогава той се опита да слезе на брега до летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и да забие българското знаме, но бе спрян грубо от служители на НСО. Събитията тогава станаха един от катализаторите на сегашните протести.

Ден по-рано „Свободна Европа“ обяви, че достъпът до брега на Росенец отново е блокиран.

Преди да потегли към Росенец Христо Иванов поиска оставката на председателя на правната комисия на общината в Бургас – Баев, който е от квотата на ДСБ. Прочината е, че Баев е гласувал за узаконяване на частен път към Догансарай.

Иванов също така заяви, че няма да престанат да искат отговори има ли наказания за служителите на НСО, които го пресрещнаха миналия месец на плажа пред резиденцията на Доган и го избутаха в морето. „Особено за онзи, който захвърли националното знаме“, каза Иванов.

Последното социологическо проучване показва, че партия „Да, България“ е увеличила двойно поддръжниците си и това се дължи на акцията ни в Росенец, подчерта Иванов. Това означава, че не просто можем да имаме депутати самоцелно, а да станем незаобиколим фактор в народното събрание, каза още Иванов.

Comments

comments