Христо Иванов: Тук съм, за да подкрепя кандидата за кмет на община Благоевград Калоян Ханджийски

72366819_425768594744590_7670895849324412928_n

Кандидатът за кмет, издигнат от „Демократична България – Обединение“ Калоян Ханджийски посрещна в Благоевград лидера на ПП „Движение Да България“ Христо Иванов.

Христо Иванов не успя да присъства на откриването на предизборната кампания на Калоян Ханджийски, което допринесе за множество спекулации, относно коалиционното им партньорство. В тази връзка бе изпратено съобщение до медиите с позиция на местните структури в Благоевград на политически партии „Движение Да България“ и „Зелено Движение“. В съобщението се твърди, че местните структури не подкрепят издигнатия от  „Демократична България – Обединение“ кандидат за кмет на община Благоевград.

позиция_DB ZD_0012

 

Днес, за да опровергае тези спекулативни твърдения, лидерът на ПП „Движение Да България“ Христо Иванов дойде в Благоевград. Лидерът на „Демократи за Силна България“ генерал Атанас Атанасов присъства на срещата.

„Тук съм, за да засвидетелствам безрезервната си подкрепа към Калоян Ханджийски. Искам да бъде ясно, че това съобщение изпратено до медиите, е спекулация, целяща да разклати стабилността на нашето коалиционно партньорство. Политическа партия „Движение Да България“ застава зад кандидатурата на Калоян Ханджийски и днес съм тук, за да затвърдя тази подкрепа и да опровергая всяка спекулация“, заяви Христо Иванов.

72952666_571187693625930_8151502045501718528_n

„Запознат съм с проблемите в Благоевград. Именно затова желая да бъда близко до съгражданите, да чуя от тях и хубавото и лошото в ежедневието им. Подобни спекулации в политическия живот винаги е имало и ще продължава да има, особено, когато си неудобен“, заяви Калоян Ханджийски.

„За да възкресим Благоевград и създадем добре платена работа, ще се трудя денонощно за опазване и подкрепа за местния бизнес, както и привличане на нови инвестиции с високи средни заплати. Аз и хората в екипа ми имаме контакти с десетки инвеститори, които много искат да дойдат в Благоевград, но не желаят и да чуват за сегашния кметски екип“, коментира кандидатът за кмет на община Благоевград.

Сред приоритетите в управленската програма на Калоян Ханджийски са:

– Разтоварване на бизнеса от административната тежест и разходи – такси, лицензи, разрешителни и всякаква бумащина;
– Намаляване на такса смет за фирми и юридически лица, които имат реална дейност и работници;
– Превръщане на Благоевград в привлекателно място за outsource, shared services и IT бизнес в сътрудничество с АУБГ и ЮЗУ;
– Отваряне на общината за всички способни хора и бизнеси и край на работата само с „приятелски“ фирми.

 

 

 

 

Comments

comments