Христо Иванов: Трябва да има ясен вот за промяна, за да не се чудим какво да правим после

„Трябва да има ясен вот за промяна, защото иначе ще се чудим какво ще правим после. Не е време за експерименти. България трябва да се промени дълбоко. Гласувайте за промяната”. За това призова в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. По думите му ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта.

Той коментира и казуса с 228-те машини,  които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите на 14 ноември.

„Ако някой има конкретни доказателства за намерение да се прави фалшификация, да ги предостави на конкретните органи. Виждаме един кръстоносен поход на ГЕРБ и ДПС срещу машинното гласуване, защото то е част от промяната в страната. То им пречи да прилагат обичайните си схеми – да купуват и манипулират вота”, заяви Иванов. Според него първото условие за промяната е хората да излязат да гласуват масово.

На въпрос има ли опасение, че ще се получи борба за гласове между „Демократична България” и „Продължаваме промяната”, Иванов заяви следното:

„Ние предложихме общо явяване на изборите, това не се случи. В момента сме конкуренти. Така работи демокрацията”.

Comments

comments