Хоро по време на карантина: Какви мерки ще се вземат в Петрич?

 

Шестима бяха глобени след празненство по време на извънредното положение

Хоро по време на социална изолация. Въпреки наложените мерки за дистанция и обявеното извънредно положение в страната, многобройна компания от  „Шекер махала“ в Петрич празнува с кръшни танци на една от улиците в квартала.

Те са се заснели и на видеоклип, които публикували в социалните мрежи. Сред множеството веселящи се  хора , имало и такива, които е трябвало да бъдат под домашна картина. Веселбата в Петрич е завършила с намесата на прокуратурата.

„Клипът с танците е пуснат в интернет в късния следобяд. На телефона, който е посочен за подаване на сигнали към местния кризисен щаб, се е обадил гражданин. Информацията веднага е подадена на служителите на МВР, които са се включили изключително бързо и адекватно“, заяви зам.-кметът на града Владислав Коларов.

Служителите на реда са установили жители на квартала, които са играли хоро. В момента, в който научили, че е изпратена полиция, те са се разбягали, разкри зам.-кметът, но са установени и на 7 от тях са съставени актове. На 3 от тях са повдигнати обвинения и са съставени актове, за това, че нарушават домашната карантина. Един от тях е и задържан. За жителите на града от малцинствата, които са по-слабо информирани, са осигурени медиатори, които да ги информират и напътстват. Един от тях е Силвия Янева.

„Това хоро е изключение. Не сме имали други такива инциденти до момента.  Успявам да владеем ситуацията в квартала. Още когато се въведе извънредното положение, бяхме запознати със заповедите и мерките, които трябва да се взимат. Започнахме да ги разпространяваме и в квартала“, споделя медиаторът. Тя обясни, че компанията е празнувала рожден ден на жена, която се намирала в Белгия.

 

Източник:Нова тв

Comments

comments