Херо Мустафа: До няколко дни ще оповестим първия българин със забрана да влиза в САЩ за корупция

До дни САЩ ще обявят първия българин със забрана за влизане в страната заради корупция. Това стана ясно от думите на американския посланик у нас Херо Мустафа по NOVA.

„До няколко дни ще оповестим първия българин със забрана да влиза в САЩ за корупция. Тези лица се оповестяват от Държавния секретар на САЩ. Това ще е само първото лице, ще има и други. Не се отнасяме повърхностно по този въпрос, за да  назовем такова лице първо трябва да имаме доказателства. Този случай е ясен, затова ще оповестим името бързо.Името е ясно и държавният секретар ще го оповести.“, заяви Херо Мустафа, но не пожела да го назове преди официалното изявление на Държавния секретар на САЩ.

„САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби, в борбата с корупцията“, категорична бе американската посланичка. „Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на приложим глобалния закон „Магнитски” и други твърди мерки.“, каза още Херо Мустафа.

Comments

comments