Хаос в София, Враца и Хасково : Десетки души не могат да предадат протоколите

Би Ти Ви
Би Ти Ви

 

Десетки души не могат да предадат протоколите от евроизборите в София, Враца и Хасково.

Хаос в Районната избирателна комисия във Враца. Около 400 членове на СИК в областта чакат за предаване на протоколите и не знаят кога ще им дойде редът. До този момент са преминали малко над половината от секциите. Хората твърдят, че работят повече от 24 часа – от отварянето на изборните секции вчера, до тази сутрин.

Повечето са на ръба на силите си. Някои се оплакаха, че са на работа и не могат да продължат да чакат.

Проблемът идва от сгрешени и неправилно попълнени протоколи.

В Хасково 90% от комисиите не са се справили с протоколите за едновременно гласуване и с машинното.

Ден след приключване на изборите, стотици членове на секционни комисии от Хасковско още не могат да предадат протоколите си. Според Районната избирателна комисия, причина за забавянето е , че протоколите на СИК масово са сгрешени. А там, където се е гласувало и машинно, грешките са почти 100 %.

12 часа след края на изборния ден пред районната избирателна комисия в Хасково все още чакат стотици хора, които не са предали изборните резултати. Това са хора от различни секции. Те предлагат да се промени организацията и да се направи график коя община в колко часа следва да дойде. Към 8 часа сутринта обработените протоколи са 66%.

В София положението е идентично. Поради сгрешени и неправилно попълнени протоколи, членове на СИК са принудени да чакат да дойде реда им рано тази сутрин, за да предадат бюлетините. На булевард „Витоша“ в столицата, хората седят по пейките с чували, пълни с бюлетини.

Източник : Би Ти Ви

 

 

Comments

comments