Григор Димитров отпадна от Australian Open

991-ratio-grigor-dimitrov

 

Дребни грешки препънаха българина и станаха причина за загубата му на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от американеца Франсис Тиафо с 1:3 сета на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия – Australian Open 2019. Димитров направи няколко добри подаръка на рожденика Франсис Тиафо и за огромно съжаление на всички свои поддръжници той отпадна още на този етап от турнира.

Вместо да се възползва от инерцията си в определени моменти, българинът пропусна възможностите си да поеме контрол върху резултата и съответно отстъпи с 5:7, 6:7(6), 7:6(1), 5:7 за 3 часа и 43 минути битка на корт „Мелбърн Парк“, пише Sportal.bg.

Бившият световен номер 3 всъщност не изигра слаб двубой, а самото качество на тениса не бива да бъде подценявано или обезличавано, само защото изходът от двубоя не е по вкуса на сънародниците ни. Григор направи непредизвикана грешка от форхенд по опразнен обратен диагонал, за да допусне пробив в първия сет, след като преди това не бе реализирал нито една от седемте си шанса за брейк. Във втората част пък се стигна до тайбрек, в който Димитров имаше два сетбола, но направи двойна грешка в неподходящ момент и впоследствие допусна обръщане.

 

 

Comments

comments