/СНИМКИ/ Гранични полицаи разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис, задържани са двама

100_2912

100_2919100_3006100_3008100_3047100_3056GetImage

Служителите от сектор „Оперативно-издирвателна дейност“ в Регионална дирекция „Гранична полиция“- Драгоман са работили по сигнала за производство на наркотични вещества около месец. В резултат на интензивната работа е локализиран имотът и прилежащата към него двуетажна къща в Драгоман, където най-вероятно се e осъществявала незаконната дейност. Изследвайки външните подобрения на фасадата на къщата и топлообмена на различните помещения чрез използване на термовизионно наблюдение, граничните полицаи достигнали до извода, че приземният и вторият етажи се използват за дейност, изискваща висока постоянна температура.

Предприетите мерки за пресичане на евентуалната престъпна дейност били съгласувани с районната прокуратура в Сливница и на 11 ноември служители на РДГП – Драгоман предприели специализирани полицейски действия в момент, в който в къщата са били 28-годишна жена, собственичка на имота, и 45 –годишен мъж от Сливница, криминално проявен.

На адреса граничните полицаи открили изградена високотехнологична инсталация за производство на канабис. Иззети са общо 589 зелени тревисти растения в саксии и 3300 грама суха зелена тревиста маса, реагиращи при полеви наркотест на канабис. Намерени са и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно нарязване и филтриране на суха тревиста маса, голямо количество химически компоненти /четири бидона и 16 туби с различен обем/, свързани с производството на забраненото наркотично вещество и документи, свързани с набавянето на суровините, необходими за отглеждане на канабис. В прилежащия към къщата гараж е установен мощен електрически генератор, служещ за захранване на паралелна електрическа инсталация, която е поддържала изграденото съоръжение за отопление и вентилация на наркооранжерията.

Собственичката на имота и мъжът са задържани. Образувано е досъдебно производство по описа на РДГП-Драгоман, работата по неговото документиране продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

Comments

comments