Граждани питат: Кой е отговорен за паркираните коли върху тротоарите?

52548499_10157283748064066_2093506981514969088_n

 

 

 

На улица „Петър Стоянов“ , в близост до Пето СУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Тротоарът е наситен с паркирани коли – пешеходците са възпрепятствани да се движат свободно, а живущите не намират паркомясто за собствените си автомобили

Разтревожена майка сигнализира, чрез социалните мрежи за проблем, случващ се ежедневно на улица „Петър Стоянов“, където живее. Сигнализирала е на „Паркинги и гаражи“, но те са й отговорили, че това не е в техните компетенции. Публикуваме сигнала от социалната мрежа, без редакторска намеса:

Ул. „Петър Стоянов“, до нея е 5-о основно училище. Пред мен още една кола се качи на тротоара. Обадих се на Паркинги и гаражи Благоевград, казаха ми, че не било тяхно задължение, щом не е в центъра и да звънна на РПУ Благоевград. Още 3 телефона, докато намеря кой отговаря за паркиране в Благоевград. Инспекторът беше много мил, но ми каза, да звънна на Паркинги и гаражи, защото не било работа на полицията. Могат да напишат фиш евентуално, но скоба или паяк трябва да дойде да се сложи от Паркинги и гаражи. Патова ситуация. Звъннах пак на Паркинги и гаражи, отговори ми една леля, която заяви, че не е нейна работа, няма да си каже имената и няма да запише името на улицата и ми тресна телефона. Не вдига, като опитах да звъня няколко пъти след това. Идеи?

Екипът на „Благоевград нюз“ се свърза с „Паркинги и гаражи“ и те ни заявиха, че има пуснат сигнал до КАТ, който е в процес на обработване. От КАТ трябва да отидат на място за оглед и да установят дали въпросните коли са за „вдигане“ или не, заявиха от дежурния телефон на „Паркинги и гаражи“.

Очаквайте продължение.

Comments

comments