Град Гоце Делчев – домакин на националната кампания „Бъди войник“

Budi voinik GD

Във вторник, 15 октомври,  град  Гоце Делчев за първи път ще бъде домакин на националната кампания „Бъди войник“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

От 15.30 часа на площад „Гоце Делчев“ ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще участват представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време ще има статичен показ на въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Служба „Военна полиция“. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.

От 17.30 часа ще започне концертът на танцовия клуб „Пиринско злато“ към Военния клуб и на самодейци от народно читалище „Просвета – 1865“ град Гоце Делчев.

Comments

comments