Google представи новия Android M на изложение в Сан Франциско

Американската компания Гугъл (Google) представи новата, шеста поред, версия на операционната система за мобилни устройства Андроид (Android) – Андроид Ем (Android M). Това бе водещото събитие на ежегодната конференция на Гугъл за разработчици, която започна в четвъртък в Сан Франциско и ще продължи до събота.
Андроид Ем е с по-високо ниво на защита от автоматично качване на нежелани приложения. Към новата операционна система е включена собствена платежна система Андроид Пей (Android Pay), която позволява извършване на покупки без достъп на продавача до банковата сметка на купувача.
Гугъл е повишила безопасността на новата операционна система чрез технология, която разпознава собственика на мобилното устройство по пръстов отпечатък. Андроид Ем ще се появи на пазара в края на тази година.
Едновременно с тези новости Гугъл представи и новата операционна система Брило (Brillo), която ще се появи на пазара идната есен. Тя позволява на различни електронни устройства да си взаимодействат в едно жилище или работно помещение.
Също така на организираната среща беше оповестено и пускането от днес на онлайн фото-услуга, която дава възможност за безплатно и неограничено съхраняване на снимки и видеозаписи.
Старши вицепрезидентът на Гугъл Сундар Пичаи съобщи в края на презентацията, че компанията продължава да работи над автомобил-робот, който няма нужда от шофьор. „Подобни машини ще станат бъдещия вид транспорт и ние имаме намерение да сме първите в тази област“, каза Пичаи.
Липсваше обаче информация за очилата компютър на Гугъл (Google Glass). Според някои източници компанията работи над второ поколение, тъй като първата версия на „умните“ очила се е оказала относително несполучлива.

Comments

comments