Глоби за управниците на Дупница заради липсата на имена и номера на улиците в село Баланово

kart

Глоба с по 250 лева за управниците на Дупница – кмета Методи Чимев и  председателя на Общинския съвет Емил Гущеров,  заради липсата на именувани улици и номера на сградите в село Баланово.

Решението е  на Комисията за защита от дискриминация е от 20 септември.

Срещу практиката, считана за дискриминационна, да няма име и номера на улиците в Баланово, жалба до комисията са подали Ивайло Занев и Кристиян Занев – баща и син, които извършвали международен превоз и не могли да удостоверяват личния си адрес, каза кметът на селото Явор Митов. Те изтъкнали, че липсата на именуване на улиците и номериране на сградите се отразява негативно при ползването на услуги от „Спешна помощ“, „Полиция“, Противопожарна служба, куриерски фирми. Според двамата мъже това ги поставя в неравностойно положение спрямо хората, имащи пълен адрес. В жалбата те допълват, че са правили опити да променят ситуацията чрез две писма до кмета на Дупница, които обаче са били възпрепятствани от бездействието на властите.

В отговора си до Комисията за защита от дискриминация кметът Чимев изтъква, че “в малките населени места от общината, с неголям брой жители, навсякъде няма именувани улици, което не е довело до проблем при ползването на услугите”./БНР/

 

Comments

comments