ГЕРБ възмутени от рокадите на служебния кабинет „Янев“

Кирил Ананиев разказва за опита си в първото служебно правителство на Румен Радев

ГЕРБ с извънреден брифинг за рокадите на служебния кабинет. Кирил Ананиев коментира за работата си в първото служебнот правителство на Румен Радев.

„Категорично искам да заявя, че съм притеснен силно за случващото се в последните 48 часа на кабинета Радев. Аз бях министър в първия му служебен кабинет и много добре познавам функциите на служебния кабинет – първо, да ортанизира безпристрастни и честни избори и второ, да преведе страната без сътресение, като осигури нормално функциониране на публичния сектор. Вместо това без анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции – НАП и Митници. Вие знаете, че тези две агенции са ктръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение в тези две системи. Това може да доведе до вязко спадане на приходите в държавния бюджет, каза бившият министър на финансите Кирил Ананиев.

Като член на първия кабинет на Радев на мен ми бяха поставени задачи незабавно да уволня изпълнителните дирекции на НАП и Митниците. Моят отговор беше категоричен, че първо трябва да уволни мен. Второто искане към мен при приет преди седмици бюджгет беше да увелича с 300 милиона лева бюджета на МО. Това правилна политика ли е, правилно ли е да се прави това, възмути се Ананиев.

 

 

Източник: eurocom.bg

Comments

comments