ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала

Групата на ГЕРБ – СДС напусна пленарната зала в Народното събрание след гласуването на комисията, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември миналата година.

Първоначално за членове на комисията бяха предложени Младен Маринов и Тома Биков от ГЕРБ. По предложение на БСП обаче кандидатурата на Маринов беше гласувана отделно от всички останали и отхвърлена от пленарната зала.

След това Тома Биков обяви от парламентарната трибуна, че няма да участва в тази комисия и си направи отвод. След това депутатите от ГЕРБ-СДС напуснаха залата.

„Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република. Това, което се случва в българския  парламент, е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46 НС”, заяви на брифинг Десислава Атанасова.

„По-големият проблем е, че не става дума просто за ограничаване на политически права, а на човешките”, добави Томислав Дончев.

 

 

 

Източник: NOVA

Comments

comments