ГЕРБ: Радев да оттегли заявката си за втори мандат

Управляващите от ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да се откаже от намерението си да се кандидатира за втори мандат, предаде БГНЕС.

„Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат“, заяви депутатът Спас Гърневски в декларация от името на парламентарната му група.

„Едно е да клеветиш без никакво основание опонента си, а друго е, когато срещу теб се изправи българското правосъдие и Европейската служба за борба с измамите. Като казваме нова година – нов късмет, вчера медиите изстреляха към потъналото в тишина президентство незаобиколими въпроси. ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Българското МВР е нарушило условията на своето споразумение с ЕК за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало парите от ЕС за закупуване автомобили с повишена проходимост, вместо нови полицейски автомобили с висока проходимост, за всякакви терени“, посочи още Спас Гърневски.

Според него от „Дондуков“ 2 се опитват да „разпънат чадър“ за разследването, с което рушат „авторитета на европейска България“.

Думите на Гърневски не се харесаха на опозицията от БСП.

„България е осъждана неведнъж за това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж заради хора, които тук четяха СРС-та или подобни на тази декларация. Моля да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев, или политици като Спас Гърневски“, отговори Крум Зарков от левицата.

 

Comments

comments