ГЕРБ поиска отстраняването на Стойчо Кацаров

Парламентарната група на ГЕРБ поиска незабавното отстраняване на служебния здравен министър Стойчо Кацаров заради несправяне с Covid-кризата.
Призивът беше отправен от бившия здравен министър Костадин Ангелов, който изложи и мотивите.

„Настояваме президентът на Република България Румен Радев да поеме политическата отговорност като отстрани министъра на здравеопазването на Република България със следните мотиви: първо, провал на ваксинационната кампания, второ, противоречиви послания към българският народ, включително антиваксерски и такива, компрометиращи спазването на мерките“.

Според него политиката, водена до Кацаров е предизвикала няколко кризи и е причина за първото ни място по смъртност в Европа :

„Българските лекари участват в битката без осигурени хиляда лева, има криза с ремдисивир в много области в страната, има криза с кислород“.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова определи мерките по отношение на бизнеса като „каша и абсурд“, чиито грешки ще плаща бизнесът:

„Ние сме категорично против това да се затварят и ограничават бизнеси, ако няма веднага незабавни и навременни икономически мерки, за да може тяхната дейност да бъде подпомогната“.

 

 

 

 

Източник: БНР

Comments

comments