ГЕРБ и ДПС агитират с ориз, боб, брашно и плодове

 

ГЕРБ и ДПС се върнаха към някои вече позабравени и архаични форми на предизборна агитация – с основни продукти  за храна. От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки, на които се виждат попълнена бюлетина на движението, както и предизборни плакати на управляващата партия, заедно с пакети сол, захар, брашно, ориз, лакомства, кафе и пр.

„Светлината вече пробива мрака. Имаме човек, който вече е дал показания за получаването на този пакет. Предаден му е от дете. Ситуацията става още по-унизителна, а закононарушението – още по-сериозно. Битката за свобода и правова държава в Родопите се нагорещява“, написа кандидатът на Демократична България Борислав Сандов на страницата си във Фейсбук. Той алармира, че след като е пуснал снимката как ДПС агитират в Мадан, органите на реда са му потърсили сметка откъде я е получил

„Снимката е провокация. Опит някой да изпъкне в разгара на кампанията“, коментира пред „Сега“ Салих Аршински, председател на областния съвет на ДПС в Смолян. Аршински няколко пъти подчерта, че опонентите им се опитват да трупат точки на техен гръб и да ги дискредитират и че община Мадан е една от най-богатите в района и нямало защо да привличат гласове с ориз, сол и брашно.

От централата на движението в София пък не отрекоха пред „Сега“ да са извършвали подобна агитация през годините, но специално за Смолянско, не били чували.

От централата на ГЕРБ отрекоха пред „Сега“ да раздават продукти в Перник, макар че в социалните мрежи циркулира подобна снимка. Шефът на пресцентъра Никола Николов заяви, че е „абсурдно“  и че това са „глупости на търкалета“, като се има предвид кой е водач на листата на партията в ГЕРБ – Кирил Ананиев, настоящият финансов министър.

Снимка как разнася сини торбички на избирателите си обаче пусна кандидатът на ГЕРБ-СДС в Хасково Сашо Савов. Във Фейсбук под снимките той написа: „Всеки ден при срещите си с Вас очи в очи си казваме истината. Затова и тези разговори са толкова полезни за мен.“

Източник: Сега

Comments

comments