/СНИМКИ/ ГЕРБ-Благоевград даде подкрепата си за нов мандат в Европейския парламент на Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков

DSC04263

На свое събрание снощи, Общинската организация на ГЕРБ-Благоевград подкрепи за нов мандат в Европейския парламент Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков.

Народният представител и областен координатор Даниела Савеклиева отбеляза пред 150-те участници във форума значимото присъствие на Благоевградска област на европейската политическа сцена в лицето на българския еврокомисар и двамата евродепутати от региона. Тя предложи Мария Габриел,доказал се и уважаван български политик“, отново да бъде  включена в листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

DSC04265

Председателят на общинската организация и областен управител Бисер Михайлов подчерта че “ГЕРБ принадлежи към голямото политическо семейство на Европейската народна партия и е важно да дадем нашия принос, като постигнем максимални резултати на предстоящите избори за Европейски парламент.“ Той номинира Асим Адемов, който за краткото време в което е евродепутат, успя да заслужи уважението и признанието на своите колеги.

DSC04268

За кмета  на Благоевград Атанас Камбитов, предстоящите през май избори за нов Европейски парламент „ще бъдат много тежки и жизненоважни за Европа. Ако допуснем набиращите сила песимистично настроени политически формации да вземат превес, ще бъде катастрофално за Европа и Съюза. Това ще бъде критична точка и за развитието на България“, подчерта Камбитов и предложи Андрей Новаков – „млад и амбициозен българин, наложил името си в Европейския парламент„, да бъде включен в партийната листа на кандидатите за евродепутати.

Номинациите на Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков бяха подкрепени с пълно единодушие от участниците в събранието.

DSC04271

Припомняме, че през 2014 година, ГЕРБ спечели 6 от 17-те места за българските евродепутати. Това бяха Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова – сега Майдел,  Емил Радев. Томислав Дончев обаче се върна в България, за да стане вицепремиер, а неговото място в Европейския парламент зае Андрей Новаков. Две години по-късно Мария Габирел бе избрана за еврокомисар и това даде шанс на Асим Адемов /осми в листата тогава/ да заеме нейното мястото в Европейския парламент.

Как ще изглежда сега националната листа на ГЕРБ с кандидатите за членове на Европейския парламент? –  това ще стане ясно най-рано в края на месец март. До тогава в  София  се събират номинациите на общинските организации от цялата страна.

Изборите за Европейски парламент в България са на 26 май.

Comments

comments