Герасим Лукаров, Филип Морис България: Щастлив съм, че работя за бъдеще без дим в моя роден град

Каква е основната разлика между горимите цигари и бездимните алтернативи? На този въпрос ни отговаря Герасим Лукаров, регионален търговски мениджър за София и Югозападна България във Филип Морис България (ФМБ). Преди повече от 8 години той започва професионалния си път в българския офис на компанията и работи ежедневно за изпълнението на амбициозната мисия на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) за изграждане на бъдеще без дим. За изпълнението на тази визия, компанията с над 170- годишна история, поставя потребителя в центъра на своята вселена. С мисъл за нуждите и желанията на пълнолетните пушачи, през есента на миналата година, ФМБ разширява търговската си верига, отваряйки магазин на водещия си бранд бездимни продукти в Благоевград.

Какво ново от Филип Морис България за жителите на Благоевград?

Бих искал да започна с това, че съм от Благоевград, роден и израснал тук. В момента отговарям за търговските ни партньори в София и Югозападна България и съм изключително щастлив, че мога да работя и за развитието на мисията на ФМИ за изграждане на бъдеще без дим в моя роден град.
Какво ново ли? Вълнуваме се, че открихме официален бутик на водещия бранд бездимни продукти на компанията, разположен на партерното ниво на Мол Ларго. В него пълнолетните пушачи могат да получат отговори на своите въпроси, свързани с технологията зад бездимните алтернативи, да се възползват от професионално
почистване на устройствата си и да се запознаят с новото попълнение в бездимното портфолио на Филип Морис България. Създадохме бутика с мисъл за потребителите и техните нужди.

Как очаквате да въздейства върху пълнолетните пушачи в града фактът, че компанията разширява присъствието си в Благоевград?

В града имаме специализирани точки на разпространение, развити съвместно с нашите търговски партньори още от преди една година. Това, което липсваше обаче беше официален бутик на бранда. Вярваме, че локацията му е много добра – той е разположен на удобно и централно място. Чрез този бранд бутик можем да сме по-близо до пълнолетните пушачи в града и да им предоставим пълния набор от услуги и бездимни продукти, които компанията предлага. Вярваме, че локацията ще отговори на желанията на пълнолетните пушачи, които търсят по-добра алтернатива на горимите цигари. Всичко, което правим в ежедневната си работа е продиктувано от желанията и обратната връзка от потребителите. Ние сме отдадени на мисията да предоставим възможно най- доброто обслужване. Крайната ни цел, както за бутика в Благоевград, така и за другите ни локации в страната, е нашите потребители да се чувстват удовлетворени и да си тръгнат с усмивка след срещата си с нас.

По какъв начин употребата на такъв тип продукти оказва влияние върху стила на живот на пълнолетните пушачи?

Устройствата за нагряване на тютюн, при които е премахнат дима, решават проблема с остатъчната неприятна миризма на цигари у дома, в затворени помещения, в колата, като в същото време носят на пълнолетните пушачи наслада от тютюна. Аерозолът от употребата на бездимните алтернативи се разсейва бързо в околната среда, няма негативно въздействие върху въздуха на закрито и ароматът му не остава по тъканите.
Технологичните иновации без дим са добра новина за всички пушачи и техните близки, които ценят качеството на въздуха и усещането за комфорт в дома си. Най-важното предимство на бездимните алтернативи, обаче, е намаленият риск за здравето за онези пълнолетни пушачи, които преминават на тях изцяло, а иначе не биха се отказали от вредния навик.
Важно е пълнолетните пушачи да знаят отговора на въпроса: “Kой е основния проблем при конвенционалните цигари?“. А именно – горенето. При запалването на една цигара тютюнът изгаря при температури от 600 до 800 о С. При този процес се образуват дим и пепел. Цигареният дим съдържа около 7000 вещества, от които 93 са определени като вредни или потенциално вредни.

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България

Comments

comments