Генералният директор на БНТ Константин Каменаров беше признат за виновен, напуска шефския пост!

kamenarov2-432850-810x0-216311-original-218255-810x0

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров беше признат за виновен по обвинението, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта. За първи път директор на Националната телевизия е принуден да напусне  шефския пост заради присъда!

С решение от 22 април, Х-ти въззивен състав на Софийския градски съд потвърди наложеното наказание от 1 година и 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба. Така Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на Районния съд, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Наложеното наказание влиза в сила от днес.

По тази причина Каменаров е длъжен да напусне поста на генерален директор на БНТ, защото по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани, без значение дали става въпрос за ефективно или условно наказание.

При създалата се ситуация Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да вземе специално решение, за да освободи Каменаров, но няма пречка и той сам да подаде оставка.

Преди изборът на нов директор, СЕМ ще трябва да назначи изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ. Предварителни анализи сочат, че за временната длъжност ще се избира между  сегашния изпълнителн директор на БНТ Симеон Касабов, програмния директор Емил Кошлуков, или от членовете на Управителния съвет –  Валери Запрянов, Василена Матакева, Зина Трифонова и Антон Андонов.

Снимка: официален сайт на БНТ

Comments

comments