Гърция удължава ограниченията по летищата до 8 март

Гърция удължи до 8 март ограниченията за пристигащите с полети от чужбина, както и изискванията за самоизолация, съобщи БНР. Всички пристигащи с чуждестранни полети трябва да представят негативен PCR тест, направен най-много 72 часа преди полета. Те трябва да спазват и 7-дневна карантина, след като се настанят.

На гръцките летища ще бъдат извършвани тестове на пристигащи на произволен принцип, а в случай че се окажат положителни – налага се 14-дневна карантина. Забранени са полети от страни извън Европейския съюз и извън Шенгенската зона –  с някои  изключения. До 8 март остават забранени и полетите между Гърция и Турция. А всички полети от и до Албания и от и до Република Северна Македония ще се извършват само от едно международно летище в Атина. Полетите от и до Русия пък ще се извършват само на летищата в Атина, Солун и Ираклион.

Припомняме и едно съобщение на ситуационния център на МВнР от последните дни, което се отнася до пътуванията в Северна Македония. Всички влизащи лица ще бъдат допускани само през ГКПП Гюешево, след представяне на отрицателни резултати от PCR-тест. Лицата, опитващи се да използват останалите ГКПП за влизане от Македония в България ще бъдат пренасочвани от българските гранични власти към ГКПП Деве баир/ ГКПП Гюешево. Тези ограничения не се отнасят до водачи на автобуси, товарни автомобили, членове на екипажи на самолети, погранични работници, ученици и студенти, които пътуват редовно между двете страни и транзитно преминаващите.

Всички действащи ограничения по границите на България са посочени в заповед на здравния министър.

Comments

comments