foodpanda се ангажира да стане въглеродно неутрална компания

732d9d65d2b9181598de3ffa67e27d83

София, 9-ти януари 2020г. – Днес, глобалният лидер за поръчки и доставки на храна, Delivery Hero позициониран на българския пазар, чрез платформата foodpanda, има амбицията да се превърне в изцяло въглеродно неутрална компания до 2021г. Този неутралитет бе въведен първо на регионална основа, започвайки от пазарите в Европа, считано от 1 януари 2020г.

Антропогенните дейности, които отделят в атмосферата парниковите газове, са една от сериозните причини за изменението на климата. Увеличаването на парниковите емисии води до затопляне на климата, което има въздействие върху благосъстоянието и екосистемите на планетата.

Водени от корпоративните ценности, Delivery Hero ясно осъзнава, че бизнесът е част от проблема с вредните емисии, които отделя с дейността си. Но също така бизнесът, чрез своите възможности, системи и капитал е и част от решението. Следователно, DH се ангажира да поеме отговорност за своите въглеродни емисии и да даде пример в технологичната индустрия.

Компанията стартира компенсираща програма за бързо противодействие с вредните емисии на европейския пазар в повече от 10 държави, включително замърсяването от консумацията на енергия, пътуванията на служители и осъществените поръчки. Delivery Hero работи съвместно с „ClimatePartner”, водеща агенция за защита на климата, заедно с която изчислиха емисиите на парниковите газове от всички европейски офиси на компанията. Сертификатите за климатична неутралност на Delivery Hero можете да намерите тук, с повече подробности за проекта за опазване на горите.

Delivery Hero плаща за компенсиране на всички корпоративни вредни емисии в рамките на своите европейски организации. Средствата са в подкрепа на акредитиран проект за защита на горите в региона на Амазонка.

Българският бранд foodpanda, част от групата на Delivery Hero, предприема първата стъпка в борбата с вредните емисии, като в първата половина на годината ще въведе в употреба биоразградими опаковки за храна. Целта е те да бъдат минимум 5% от общия брой на използваните кутии през годината.

Тези дейности са в допълнение към плановете и инициативите за оказване на положително социално въздействие в местните общности и са началото на новата въглеродно неутрална стратегия на международния бранд. foodpanda е сред първите компании на родния пазар, която ще работи в тази посока.

******************************************************************************

foodpanda е международна платформа за доставка на храна, част от глобалната група на Delivery Hero. Услугата позволява да поръчаш храна онлайн, която да бъде доставена до входната ти врата, предоставяйки огромен избор от любими ресторанти, удобно плащане и бърза доставка.

 

Comments

comments