Финансовият министър Горанов с изненадващо разкритие за „корупция“

Фактор
Фактор

Финансовият министър Владислав Горанов направи изненадващо разкритие, по повод „купуването“ на преференциалния вот в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви

Предоставяме извадка от изказването на министър Горанов, без редакторска намеса :

„В ГЕРБ, с цялата щета от това да си сменим позицията със сложна парламентарна технология от единия до другия ден, оценяваме, че по-правилно e преференциите да останат непроменени във вида, в който са действали”, коментира той.

„Ако промените в кодекса бяха останали във вида, в който се гласуваха в четвъртък, на някои млади народни представители бащите им трябваше много повече да се бръкнат, за да ги направят отново такива”, посочи финансовият министър. „Това означава, че при ниска тежест на преференцията, когато лесно можеш да промениш листата, можеш с всички сили и способи да въздействаш на листата и да я преподредиш”, поясни той.

Горанов не пожела да влезе в конкретика за това кой родител се е „бръкнал”, но по думите му лесно може да се направи статистика за народни представители, които са влезли с преференция. „След това лесно ще стигнете до изводите, към които аз ви наведох”, отбеляза той.

„В ГЕРБ не смятам, че има такива, но има хора, които имат личен мажоритарен вот в населените места, в които са избрани“, каза още министърът.

Изказването на финансовия министър Владислав Горанов породи редица въпроси.

Ако е имало купуване на гласове, кой ги е продавал?

Съществува ли манипулиран избирателен вот?

Имало ли е корупция при провеждането на изборите в страната?

Неволно или не изказването на финансовия министър Владислав Горанов породи спекулация, относно избирателния вот и честността на провелите се досега избори в страната.

 

Comments

comments