Фамилия Галчеви спечели обществена поръчка за ремонтни дейности на улици в Банско и Добринище

Image_4409153_308_0

 

 

Фирма „Галчев инженеринг“ ЕООД с управители Марияна Галчева и Любомир Галчев са спечелили обществена поръчка за ремонт на улици в Банско и Добринище.

Управителите на фирмата, спечелила обществената поръчка, са съпругата и синът на благоевградския бизнесмен Николай Галчев, който фигурира(ше) в списъка на Национална агенция за приходите със задължения за милион(и) левове. Въпреки това семейната фирма не спира да печели и изпълнява обществени поръчки за милиони левове в страната.

 

Рехабилитацията на улична мрежа в гр. Банско ще се състои на следните улици :  ул. „Цар Симеон“ между кръстовища с ул. „България“ и ул. „Патриарх Евтимий“ , ул. „Глазне“ между кръстовища с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Евтимий“  и ул. „България“ между кръстовища с ул. „Цар Симеон“ до ул. „Патриарх Евтимий“ .

Улицата, която ще бъде рехабилитирана в град Добринище е ул. „Г.Темелков“.

Обществената поръчка е по проект, финансиран от Европейския съюз, а общата й стойност възлиза на  1 830 912,6 лв.

Миналият месец „Галчев инженеринг“ ЕООД спечели обществена поръчка на стойност 3 720 933,33 лв. за изпълнението на строителни и монтажни дейности за цялостно обновяване на Второ основно училище „Гоце Делчев“ , Обединено детско заведение Номер 1 „Калинка“ и Целодневна детска градина Номер 4 „Радост“ в Гоце Делчев.

 През 2017г. се развихри скандал по повод скандалния ремонт на Национален дворец на културата на фирма „Галчев инженеринг“ на стойност 17 млн. лв. и получаването без търг още 12 млн. лв., за да постави система за сигурност в сградата за председателството на Съвета на ЕС, компанията получи още 10 млн. лева през 2018г. Този път парите бяха за дългоочакваната реконструкция на Западния парк в София, каквато не е правена от създаването му през 1957 г. В новата серия договори на компанията на Николай Галчев са и 2.3 млн. лв. за нов корпус на Художествената академия.

Агенцията за държавна финансова инспекция доказа онова, което още през зимата (на 27 февруари) 19’ писа за незаконното изпълнение на ремонта на НДК от „Галчев инженеринг“. Фирмата изобщо не е отговаряла с офертата си от 16,5 млн. лв. без ДДС (19,8 млн. лв. с ДДС) на условията по търга. Защото в нея е записана максимална сума от 14 млн.лв без ДДС (16,8 млн.лв). Това е разлика от 2,5 млн. без ДДС или цели 3 000 000 лв. – две детски градини в София или спасяването на поне 30 тежко болни български деца от смърт. И, ако дори с лев е надмината максимално определената цена, това би трябвало да доведе до автоматично отпадане на кандидата.

Според в. Банкеръ, който публикува информацията от доклада на АДФИ, 2 от 5те фирми, участвали в надпреварата са подали цени, които отговарят на условията. Защо ли не са спечелили?

Фирмата „Галчев инженеринг“ продължава да печели обществени поръчки, въпреки че друго дружество на същото семейство и със същото име имаше по същото време 7-цифрени задължения към НАП.

 

Comments

comments