Факелно шествие в Благоевград „Да разпръснем тъмнината за нашите деца!“

1415102482_5_800x_

На 7 ноември (четвъртък) от 18.30 часа пред сградата на община Благоевград ще тръгне факелно шествие под надслов „Да разпръснем тъмнината за нашите деца!“

Организаторите от Обществения съвет на Благоевград поясняват, „че шествието е част от демонстрациите и протестите, организирани от разгневените родители в следствие на приетия Закон за социалните услуги (ЗСУ), с който се измени Закон за закрила на детето и още 28 закона и нормативни актове, касаещи децата и семействата, както и заради продължаващата тоталната незаинтересованост на управляващите към диалог и обществен дебат по темата.

Шествия ще има и в градовете София, Сандански и Петрич, като се предвижда зрелищно прекосяване на най-възловите пътни артерии и централни улици в градовете в час пик. Факлите и светлината символизират родителския огън, който ще разпръсне всяко зло около децата, ще ги стопли и ще ги пази.

Протестите и демонстрациите няма да спрат, докато антидетските и антисемейни закони не бъдат отменени“ са категорични са от Обществения съвет.

В Благоевград шествието започва от 18.30 часа, в град Сандански – в 17.30 часа от площад „България“, Петрич – също от 17.30 часа от площад „Възраждане“. В София участниците в шествието се събират на площада пред храм – паметника „Александър Невски“ в 19.00 часа.

Comments

comments