Facebook представи функцията Live Video

Facebook представи нова възможност за видео комуникация в мрежата чрез функцията Live Video. Потребителите, които използват функцията „Live”, ще могат да излъчват пряко видео „към групи в социалната мрежа или в рамките на предварително планувани” събития, гласи съобщение на компанията. Плануваните излъчвания ще са удобни при осъществяване на онлайн сесии за въпроси и отговори.

Основателят на компанията Марк Зукърбърг лично представи възможностите на новата функция, като направи видео сесия с потребители на мрежата.

Подобренията позволяват още хората да пускат отново коментари направени по време на живи излъчвания, както и да се включват с готови реакции като „тъжно”, „обичам” или „уау”. Последната опция беше въведена за обикновения информационен поток в социалната мрежа миналия месец. „Реакциите в „Live” ще се появяват в реално време и ще изчезват бързо, така че излъчващите и другите зрители да могат да усетят как хората оценяват различни части от живото видео. Това е като да чуваш как хората ръкопляскат и се радват”, обясняват от компанията.

Данните, събрани от „Фейсбук”, показват че хората коментират 10 пъти повече живите излъчвания, в сравнение с нормално видео.

Социалната мрежа също така добави филтри, които ще позволи персонализиране на изгледа на живите излъчвания. Планира се и добавяне на опцията потребителите да си рисуват по екрана, докато видеото тече. В менюто е добавена отделна секция за “Live” излъчвания, а заедно с това е улеснено и търсенето на видеоклипове.

За използващите платформата през персонални компютри ще бъде достъпна и „карта” на живите излъчвания във „Фейсбук”.

Опцията “Live” беше представена в средата на миналата година и първоначално беше ограничена за ползване от знаменитости, преди да бъде отворена за широката публика. Услугата позволява на потребители в 60 страни да използват смартфоните си, за да излъчват видео на живо.

„Фейсбук” цели да интегрира в услугите си онлайн видео опции. В сферата все още доминира платформата “YouTube”, която е под шапката на „Alphabet”, компанията-майка на дейностите на „Гугъл” (Google), пише БГНЕС.

Comments

comments