Освен пламъците край Благоевград, мащабни горски пожари обхванаха и други точки на страната

Освен пожарът край Благоевград, мащабни горски пожари пламнаха на територията на страната, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. Пламъците са на площ 8000 декара, от които 2000 са горски фонд. Община Маджарово в Хасковска област обяви бедствено положение. Огънят приближава към населените места.

Кметът на община Маджарово Милко Армутлиев обяви бедствено положение, тъй като огънят вече приближава към населените места.За овладяване на пламъците на място са 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското, като към тях пътуват още екипи.

Военните ще помогнат на хасковските огнеборци да овладеят пожара между селата Бориславци и Малки воден.Досега огънят е обхванал около 8000 декара площ широколистна гора, достъпът до която е невъзможен, тъй като се намира високо в планината. На помощ е извикан и хеликоптер.

Друг горски пожар пък е възникнал в землището на село Кантарджиево, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство-Варна, предаде Дарик. Той е засегнал 250 декара иглолистни и широколистни гори.

Comments

comments