Европейският парламент създава уебсайт за резултатите от изборите

web_browser_internet-800x563

Този нов, динамичен уебсайт съдържа всички резултати от минали европейски избори и е вече достъпен на всички официални езици на ЕС.

Уебсайтът ще бъде актуализиран в реално време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, включително национални разбивки, като подробностите ще се изпращат от националните органи.

Предишни европейски избори

Уебсайтът съдържа състава на всички предишни Европейски парламенти преди 1984 г., с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 г. и всички резултати на национални ниво от 2009 г. насам. Сайтът също предлага информация относно тенденции в европейските избори, като например балансираното представителство на половете.

Динамичен и интерактивен уебсайт

  • Инструментът за сравняване може да сравнява данни между различни избори
  • Потребителите могат да разгледат възможни политически коалиции с калкулатора на мнозинството след като станат известни първите официални прогнозни резултати на 26 май
  • Изпълнимият модул може да промени сайта спрямо вашите нужди. Той публикува исторически резултати от европейските избори на сайта и предоставя резултати на живо
  • Свалете таблици с данни в различни формати (json, xml ,csv, jpg и png)

Ако желаете да включите необработените данни от изборната нощ, запишете се, за да получавате подробности за вграждането на данните и последни новини:
election-results-data@europarl.europa.eu.

На 25 април, 7 май и 14 май ще се проведат тестове, за да се гарантира, че предаването, получаването и останалите услуги функционират правилно. За да се включите в тестовете, изпратете мейл на election-results-data@europarl.europa.eu.

Медийният пакет за изборите предоставя повече информация относно изборите, като факти и числа относно изборния процес, водещите кандидати и избрани моменти на ЕС. Той също предалага редовно актуализирана информация относно проучвания Евробарометър и полезна информация за журналисти, които искат да покриват дейностите на Парламента.

Comments

comments