Емил Нешев, ПСС: В нови райони продължава издирването на двамата туристи, които изчезнаха в Стара планина

Продължава издирването на двамата туристи, които изчезнаха в Стара планина. Това каза Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК), предаде Фокус.Той допълни, че от 6 часа тази сутрин има екипи на Планинска спасителна служба. Издирването продължава в нови райони, които не са били достигнати.

„На терен има вече наши екипи. Тук е днес и трети отряд на Планинската служба, отрядът в Пловдив, така че заедно с отряда в Карлово и Калофер продължават издирването в нови райони, където вчера не успяха да достигнат наши колеги“

Емил Нешев каза още, че има надежда, а екипите на Планинска спасителна служба се надяват днес да има резултат. Той допълни, че в търсенето са включени и две спасителни кучета и уточни, че е рисково и опасно при цялата тази обстановка в планината. Теренът е труден, а температурите са минусови, но екипите са достатъчно подготвени и обучени, допълни той. Емил Нешев каза още, че се предприемат само контролирани рискове, за да не се застраши животът на спасителите, който е на първо място.

Comments

comments