Емил Димитров се яви в прокуратурата

Обади ми се зам.-главния прокурор да се явя в прокуратурата за Бобов дол. Това каза екоминистърът Емил Димитров навлизане в прокуратурата, предаде БГНЕС.

Част от софийските отпадъци в момента се горят там, иначе „София ще замирише“. Непрекъснато правим проверки.

Няма на инат да си дам оставката, но ако ще се занимаваме не с кризата, а с други работи, може и някой по достоен да се заеме с поста. Трудно е. Нося графиците накъде какви отпадъци пътуват, добави още Димитров навлизане в прокуратурата.

Под надзора на Районна прокуратура Дупница икономическа полиция и служители на РИОСВ тази сутрин влзоха в ТЕЦ „Бобов дол“ във връзка с информацията, че там е възобновено изгарянето на отпадъци.

В края на миналата седмица от ТЕЦ заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.

Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население.

Преди два месеца за кратко беше задържан изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, на който бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хиляди лева.

Действията на прокуратурата и МВР стартираха след като в града бяха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

Предишният министър на околната среда, също от квотата на ВМРО, Нено Димов от началото на годината е в ареста.

Comments

comments