Елена Йончева: Записът е автентичен, имаме защитен свидетел, Сергей Станишев трябва да води листата на БСП за евроизборите

2111808827

В предаването „Тази неделя” по bTV Елена Йончева потвърди, че записът е автентичен и  по случая има защитен свидетел. „Нямам съмнение, че записът е автентичен. Не допускам, че източникът ми на информация е подал грешна информация. Имаме и документи, които го потвърждават„, каза  Елена Йончева за скандалния аудиозапис, изнесен от БСП в сряда, станал известен като аферата „Ало, Банов съм”. Според записа министърът на културата Боил Банов се е опитал да спести големи суми за неустойки на фирмата-изпълнител на проекта за реконструкция на столичното Ларго.

В понеделник официално сигналът ще бъде внесен в ОЛАФ и специализираната прокуратура, съобщи още Елена Йончева и уточни: „Предоставих всички данни, които са ми известни в прокуратурата преди 2 дни. В понеделник внасяме в ОЛАФ и специализираната прокуратурата всички записи и данни„.

Ало, Банов съм“ е продължение на „Ало, Ваньо“. Това е модел на управление. Няма чувство за справедливост в тази държава“,  разкри още Йончева.  „Записът, който трае 17 минути, показва не само няколко фрази, а дълъг разговор, в който се заявява, че трябва едни 700 000 хиляди лева да се спестят“, коменитра Елена Йончева.

Министерството на културата  съди фирмата за нещо съвършено различно, посочи още Йончева. „Това, което говорят от Вежди Рашидов и Боил Банов, че Министерството на културата е започнало съдебен процес, става въпрос за друг период – това е след 20 януари 2016 г., след като изтича анекса на договора. Не е Министерството на културата инициатор на този съдебен процес срещу строителя. Говорим за фалшификация, става въпрос за истински разговор, това прокуратурата няма как да не докаже“, каза още Йончева.

По темата за предстоящите избори за Европейски парламент, Елена Йончева отрече да са водени с нея разговори да бъда водач на листата на БСП. „Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим предимно за децата”, допълни тя.

 Снимка:bTV

Comments

comments