Електрически превоз за Олимпиадата в Токио през 2020

toyota_100638772_h


Един от световните партньори на Олимпийските и Параолимпийските игри, обяви, че в подкрепа на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020, разработва специален нов продукт – „APM ( За хора с увреждания) “, превозно средство за мобилност, специално предназначено за използване в игрите.

Тъй като игрите ще бъдат посетени от огромно разнообразие хора, включително възрастни хора и инвалиди, AMP е така проектиран, че влизането и излизането с инвалидни колички да е много лесен. Вторият ред седалки се сгъват напред, за да се отвори допълнително място за количка, докато достъпът се осигурява от рампа, която е вградена под пода.

Освен пътническия модел, ще има и вариант, наречен “Relief”. Той ще бъде оборудван с носилка и място за две медицински лица
По време на Олимпиадата ще се използват приблизително 200 бройки. Всяка една от тях е с дължина 3,9 метра, широчина 1,6 метра и височина 2,0 метра. Toyota не казва нищо за задвижването, но се очаква пробегът да е около 100 км, а максималната скорост на шатъла ще е 19 км/ч.

AMP е от т. нар. „last mile” автомобил. Той е разработен по програмата на компанията Mobility for All. Това е поредното превозно средство, което се създава по повод Олимпиадата. Toyota вече достави осем водородни Mirai FCV на Международния олимпийски комитет. В миналато компанията също е участвала активно в Олимпиадите на родна територия. През 1964 г- да игрите в Токио доставя 95 автомобила, а за игрите в Нагано през 1998 г. броят им вече е 1520.

Comments

comments