Екстрадираха съпругата на Ветко Арабаджиев- Маринела в България

marinela

Маринела Арабаджиева кацна на летище София. В момента Арабаджиева пътува със съдебна охрана за повдигане на обвинение. Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев е екстрадирана у нас от Испания по силата на европейска заповед за арест.
В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът ѝ, който към момента се намира в ареста. Задържането му под стража бе потвърдено на 15 май от Апелативния специализиран съд. Според съда има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго престъпление.
Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.
При претърсване на хотел „Маринела“ в София бяха открити 10 млн. лева. Очаква се тази информация да бъде официализирана чрез обвинение.Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева./ BTV

Comments

comments