Единадесето национално състезание по информационни технологии „Четвъртата индустриална революция“ Благоевград 2019

 

industrialna-revolucia

ПОД ПАТРОНАЖА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ – ЕВРОКОМИСАР ПО ЦИФРОВАТА ИКОНОМИКА И ОБЩЕСТВО

„По своя мащаб, обхват и комплексност Четвъртата индустриална революция няма аналог в досегашната ни история.

Промените са наистина толкова фундаментални, че от гледна точка на историята на човечеството никога досега не е имало ЕПОХА, КОЯТО ДА НОСИ ТОЛКОВА ГОЛЯМО ОБЕЩАНИЕ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ ИЛИ ЗА ПОТЕНЦИАЛНА ОПАСНОСТ.“Клаус Шваб  

Уважаеми дами и господа,

Имаме удоволствието да Ви поканим да споделите с нас откриването и провеждането на 11 Национално състезание по информационни технологии „Четвъртата индустриална революция“, по време на което ще успеете да се насладите на вълнуващ образователен спектакъл, преминаващ през четирите фази на индустриалната революция – от парната машина в 18 век и механизирането на текстилната промишленост, през трансформацията на световната индустрия с производството на стомана, железопътния транспорт, електричеството и химическата промишленост до дигитализацията на промишлеността с умните роботи и 3D принтерите, които пренаписват всичко, което знаем за икономиката, но по нови закони.

Хуманоидният робот и неговият приятел Добот ще приветстват гостите, участниците и Патронът на състезанието по време на откриването му, а в рамките на състезатилния ден ще покажат как могат да разпознават човешките емоции и да адаптират поваданието си спрямо тях. Възможностите на гостите – роботи да използват вградения в тях изкуствен интелект при взаимодействието с хората, ще бъдат демострирани в Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ в съботния ден.

Гостите-роботи ще бъдат основните посланници на следващата тема на предстоящето през 2020 година 12-то Национално състезание по информационни технологии „ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ“!

Състезанието ще се проведе от 22 до 24 март 2019г. при следната организация:

–           откриване на състезанието -18.30 часа на 22.03.2019год. в зала „Яворов“

–           защита на проектите по направления – от 8.00 часа на 23. 03.2019 год. в Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“;

–           награждаване на победителите и закриване на състезанието – 9.00 часа на 24.03.2019 год. в зала 22-ри септември (до Община Благоевград)

Comments

comments