Един убит и трима ранени при взрив във Федералната служба за сигурност на Русия

980x551_1540976954

Избухнало е експлозивно устройство, посочват оттам

Един човек е убит, а трима други са ранени, след като експлозивно устройство се взриви в сграда на Федералната служба за сигурност на Русия намираща се в Архангелск в северна Русия, съобщава БГНЕС. Тримата пострадали са служители на ФСБ.

„Според предварителните данни един човек е починал, а още трима са в болница“, съобщи губернаторът на региона Игор Орлов. Той посочи, че починалият не е служител на службата, но самоличността му се установява.

Според предварителна информация човек, който е влязъл в сградата, е извадил неидентифициран предмет от чантата си, който впоследствие е избухнал в ръцете му, в резултат на което мъжът е загинал.

„Инцидентът е станал на входа на сградата на ФСБ“, добави губернаторът.

Територията на сградата е блокирана, а от управлението всички са евакуирани. Експертите определят вида на взривно устройство.

Според пресслужбата на Генералната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в района на Архангелск, на място работят оперативни служби, включително пожарникари и спасители.

Седалището на ФСБ се намира в центъра на града на булевард „Троицки“, недалеч от регионалния драматичен театър и големи търговски центрове.

Прокуратурата в района на Архангелск извършва проверка на фактите около взрива.

„Започнахме инспекция, а сътрудниците ни са на обекта, но досега няма конкретна информация за причините за експлозията“, каза служител на областната прокуратура.

Предприети са засилени мерки за сигурност в района на Архангелск след експлозията в сградата на ФСБ в региона, заяви Игор Орлов пред репортери.

Взривното устройство в седалището на ФСБ в Архангелск е внесено от 17-годишен тийнейджър, който беше убит при взрива му, съобщиха по-къдсно от разследващата комисия на Руската федерация.

„Според предварителна информация, в резултат на инцидента е бил убит 17-годишен местен жител, който е внесъл самоделно взривно устройство в сградата. В резултат на експлозията още трима служители на ФСБ бяха ранени. На място са следователи и криминалисти от СК. Разпитват се свидетели и се назначават необходимите експертизи. Образувано е наказателно дело по членове от „Закон за тероризма“ и „Незаконно пренасяне на боеприпаси“, съобщиха разсбледващите инцидента. /БГНЕС

Comments

comments