Движение България на гражданите подкрепя Мая Манолова за кмет на София

mestni_izbori

Движение България на гражданите подкрепя Мая Манолова за кмет на София, съобщиха от пресцентъра на партията. ЦИК регистрира партията за местните избори, а местните и структури  сами решават по какъв начин да се включат в тях.  На места ДБГ има свои кандидати, на други –  ще подкрепи граждански фигури, които могат да се противопоставят на феодалния модел на управление в българските общини. „ДБГ застава зад хора са прогресивна  визия, които са готови да управляват с гражданите и в тяхна полза, принулева търпимост към корупционните практики“, се казва още в съобщението.

В София, местната организация вече обяви подкрепа за кандидатурата на Мая Манолова. Очаква се до седмица партията да обяви дясно-центриския формат на листа за София, както и останалите кандидати за кметове, които издига или подкрепя.

Към момента има яснота за Плевен и Шумен, където ще бъдат подкрепени  гражданските кандидатури на Георг Спартански и Добромир Драев. В Добрич ДБГ застава зад Йордан Йорданов в битката за втори мандат.

В Бургас ДБГ ще издигне Живко Табаков, един отнай-активните общински съветници през последния мандат. Във Видинрешението на структурите е да издигнат Павел Паунов, дългогодишенобщински съветник.

Comments

comments