Две седмици след като зададохме въпроси за миналото на Валентин Богоев, председател на ОИК-Кресна, той освободи длъжността

Има ли връзка освобождаването на председателя на ОИК – Кресна с въпросите, които зададохме, относно неговото минало ?

Седмица след като зададохме някои въпроси на няколко души, свързани с миналото на председателя на ОИК – Кресна, в сайта на Централна избирателна комисия се натъкнахме на решение, за освобождаване на председателското място от Богоев, поради подадено от него заявление за оттегляне, поради лични причини. На негово място е назначена Росица Петличка.

Има ли връзка „ровенето“ от нашия екип в миналото на Валентин Богоев с искането му за освобождаване от председателското място, начело на ОИК – Кресна?

Постъпило е предложение с входящ № МИ-06-30 от 02.09.2019 г. от Валентина Таскова – упълномощен представител на ПП ГЕРБ за община Кресна, на мястото на Валентин Любомиров Богоев – председател на ОИК – Кресна, да бъде преназначена Росица Михайлова Петличка, досегашен член на ОИК, пише в Решението на ЦИК.

Валентин Богоев бе избран за председател на Общинска избирателна комисия – Кресна с решение на ЦИК на 26.08.2019г. След около десетина дни, Богоев подава заявление за освобождаване,  като член на Общинската избирателна комисия – Кресна, по лични причини.

При справка, която направихме, в края на август,  в официални регистри, името на председателя на ОИК – Кресна, съвпада с име от  списъка на Агентите на Държавна сигурност. Въпросното лице е вербувано от капитан Никола Благоев на 06.04.1983г., регистриран на 16.05.1983г. Псевдонимът,записан срещу името е  Агент „Огнянов“.

При последваща справка, датата на раждане на Валентин Любомиров Богоев съвпадна с датата на раждане на Агент „Огнянов“ от търсачката на „Биволъ“ за Агентите на Държавна сигурност (27.11.1965г.). Хипотетично, това съвпадение на трите имена и датата на раждане ни навежда на мисълта, че става дума за един и същи човек.

Търсачката на "Биволъ"
Търсачката на „Биволъ“

 

Екипът на „Благоевград нюз“ се свърза с няколко души,от които поискахме, да получим информация, дали новоизбраният председател на ОИК – Кресна е същият човек, вербуван за Агент на Държавна сигурност на поста – секретен сътрудник. Потвърждение така и не получихме.

Развитието, което се случи след нашите въпроси, може да е чиста случайност, но може да се окаже и, че има връзка между тях. Каква е истината, ние, няма как да знаем към момента, тъй като не успяхме да се свържем с Валентин Богоев, който би могъл да потвърди или отхвърли и двете хипотези.

Подчертаваме, че редакцията запазва възможността, да предостави право на отговор на Богоев, във всеки момент, когато реши да го направи!

Справка в регистъра
Справка в регистъра

 

 

Comments

comments