Две от партиите подкрепили на изборите кмета Томов внасят жалби в АС Благоевград

oik

 

Преди минути стана ясно, че освен ГЕРБ, в Административен съд Благоевград са депозирани още 2 жалби срещу решението на ОИК Благоевград да остави на кметския стол инж. Румен Томов.

Интересното в случая е, че това са партии изразили подкрепата си на втори тур на изборите, само преди 2 месеца, за кандидатурата на Томов за кмет на Благоевград.

Това са ПП МИР и ПП Нова Aлтернатива.

В разговор с репортер на Е 79 лидерите в Благоевград на партиите – адв. Албина Анева и Валери Смиленов потвърдиха, че преди минути са входирали жалби в Административен съд от името на партийните им централи. Валери Смиленов изрази възмущението си от решението на ОИК Благоевград. В отговор на въпроса ни, какви са мотивите им, адв. Анева каза: „Законът е категоричен, който в срок не приключи със заличаването на фирмите, е в пряко нарушение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА. А той е допуснал още нарушения- не е входирал в срок и заявления до Общински съвет и Общинска избирателна комисия. Това са становищата на нашите партийни лидери. Цитирали сме и в двете жалби многобройната съдебна практика в аналогични случаи.”- бе категорична адв. Анева.

Остава да изчакаме самото решение на Административен съд и евентуалното му обжалване пред ВАС.

 

 

Източник:e-79.com

Comments

comments