Две жертви при катастрофа между влак и лек автомобил край Сливен

7581302

Инцидентът е станал край сливенското село Жельо войвода

Тежък инцидент стана вчера вечерта. Влакът е блъснал лекия автомобил на жп прелез край село Жельо войвода. Машинистът на влака вижда, че колата се опитва да премине въпреки спуснатите бариери. Той дал звуков сигнал, но шофьорът на колата проявява инициатива в резултат на което бива ударен странично, съобщава NOVA.

„Шофьорът е бързал, мина пред влака… трябваше му секунда още и щеше да извади късмет”, коментират очевидци.

В колата са пътували петима души, един от тях е загинал на място, а останалите са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

От БДЖ информират, че бързият влак № 3601 с направление София-Бургас, пристигащ в гара Бургас в 22:05ч. престоява в гара Сливен поради технически причини.

Малко след полунощ жертвите от инцидента се увеличават. В болницата в Сливен е починал 56-годишен мъж.

Въпреки усилията на лекарите от „Спешна помощ“, той е бил с множество счупени ребра, травми на главата и корема. За NOVA от лечебното заведение уточниха, че с опасност за живота е и 47-годишен мъж. Той също е с комбинирана травма. Тепърва изследване със скенер ще уточнява размера на пораженията при него.

Третият спътник в колата е по-добро състояние, оставен е за наблюдение. Единственият, който се е разминал с охлузвания, още снощи е бил освободен за домашно лечение.

Comments

comments