Двама арестувани и трима души в болница след кървава среща от шампионата в регионална група „Рила“ на стадиона в Самораново

15492296_10205940200544432_4132437640913306249_n-620x264

Истинско безумие. Това е най-малкото, с което може да се опише вчерашната кървава среща от шампионата в регионална група „Рила“ играна на стадиона в Самораново.

При резултат 2:1 за гостите от Дупница, по неясни засега причини, футболисти на домакините нападат бившия футболен рефер и един от учредителите на Марек 1919 Георги Караколев. За няколко секунди, синът на бившия футболист и греньор на Марек Роман Караколев е пребит като куче от двама от футболистите на домакините М. и К. (имената им, след като бъдат потвърдени от полицията). Последва масово меле между зрители от двата отбора и футболисти. Жена от гостуващата агитка, която снимала баталните сцени с телефона е нападната брутално от охраната на мача, за да и отнеме видеозаписа. Тя е със счупено ребро, контузия на ръката, а телефонът и е счупен. Още двама са в тежко състояние в болницата.

„Беше ужасно и страшно. Нямам думи. Това не е нормално. Без провокация, без каквото и да било… Че и да нападнеш и жени. На място пристигнаха 5 патрулки, линейки. Впечатлени сме от реакцията на униформените, които не си поплюваха и респектираха веднага с показни арести на побойниците, които разбрахме, че са имали и предишни срещи с полицията. Караколев е в тежко състояние в болницата с няколко счупени ребра“, лаконичен бе пред zadupnitsa един от футболистите на Марек 1919.

Арестувани са по първоначална информация двама, а други 3-ма са в болницата в града. Води се следствие и се очакват повече подробности от полицията утре./pirinsport.com

Comments

comments