Дългоочакваното изграждане на подлез в квартал „Грамада“ остава мираж

jp_prelez_gramada3

 

Обществената поръчка за изграждане на дългоочаквания подлез, който да свързва ж.п. прелеза към квартал „Грамада“ с останалата част на Благоевград пропадна.

Обществената поръчка за избор на изпълнител за изграждане на подлез към квартал „Грамада“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. бе прекратена.

Вчера бяха отворени офертите на изпълнителите за изграждане на подлез към квартал „Грамада“ и се оказа, че не е имало кандидати, които да се „борят“ за направата му.

Възложителят в лицето на община Благоевград прекрати обществената поръчка на основание чл. 110, ал. 1 т. 1 от Закона за обществените поръчки, а именно: „Възложителят прекратява процедурата с мотивирано решение, когато не е подадена, нито една оферта, заявление за участие или конкурсен проект или не се е явил нито един участник за преговори“.

Обществената поръчка бе на стойност 2 326 317.00 лв. с ДДС, но въпреки това оферти липсваха.

В момента ж.п. прелез, през който освен автомобили, преминават и пешеходци, свързва квартал „Грамада” с останалата част на града. Когато минават влакове се спуска бариера, шофьорите са принудени да изчакват и така се образуват дълги опашки. За да се облекчи трафикът повече от 30 години местните хора чакаха да се изгради подлез.

„Заради натовареното движение най-големи трудности при преминаване на ж.п. прелеза срещат майките с деца. Този подлез щеше да улесни безопасното преминаване.“, заяви гражданин на квартал „Грамада“.

Какви са причините за нулевия интерес за изпълнение на обществената поръчка за изграждане на подлез към квартал „Грамада“, предстои тепърва да разберем.

 

Comments

comments