Драматичният театър в Благоевград с три номинации за националните театрални награди „ИКАР – 2020“

Три номинации за националните награди „ИКАР – 2020“ получи Драматичният театър „Никола Вапцаров” в Благоевград. Те са за спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ под режисурата на Стайко Мурджев.

В категорията “Водеща мъжка роля“ за ролята на Дориан Грей е номиниран актьорът Севар Иванов.

За ролята на Базил Хоулърд в категорията „Поддържаща мъжка роля“ е номиниран актьорът Александър Хаджиангелов. Той  е носител на Аскеер 2011 за „Изгряваща звезда”, част е трупата на Младежкия театър – София.

С номинация в категорията „Авторска музика“ е и композиторът Петър Дундаков. Номинацията е за музиката в спектакъла „Портретът на Дориан Грей” , в който той работи с оперната певица Вера Гиргинова.

Номинациите за наградата „ИКАР – 2020“ обхващат всички спектакли, чиято премиера е била през календарната 2019-та година. Всички номинирани представления ще бъдат включени в рамките на ХV-тото издание на Софийския театрален салон през месец март.

В деня на театъра – 27-ми март,  ще бъдат връчени 46-те  национални награди „ИКАР“ на Съюза на артистите. Това са и първите театрални награди в България, които са запазили своите традиции до днес.

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” ще бъде отново игран в Благоевград на 10 февруари от 19:00 часа.

Comments

comments