ДПС ще подкрепи кабинет на Трифонов, Иванов и Манолова

Няма да застанем зад срутилите се на изборите ГЕРБ и БСП, заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ

 

ДПС е готово да подкрепи правителство на новите политически сили в следващото Народно събрание. Такива са „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ на Христо Иванов и „Изправи се! Мутри Вън!“ на Мая Манолова. Това стана ясно от изявление на лидера на движението Мустафа Карадайъ.

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии на изборите ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента, и затова, водени от грижата за хората и страната, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него“, каза Карадайъ. Като примерни цели той посочи борбата с COVID-19; икономическите и социални мерки за подкрепа на населението и бизнеса; планът за възстановяване и устойчивост. Ако новите формации не успеят да съставят кабинет, ДПС е готово за нови избори.

Желанието на движението да помогне обаче едва ли ще бъде порещнато добре от Трифонов, Иванов и Манолова. Само преди дни хората на шоумена потвърдиха, че съюз с ДПС е изключен. На същата позиция са „Демократична България“. В коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ се разцепиха по въпроса, но основните фигури – Мая Манолова и Татяна Дончева, не са склонни да застанат рамо до рамо с депутатите на Доган.

 

 

Източник: Сега

Comments

comments