Доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин от село Сотиря

Доживотен затвор без право на замяна постанови Окръжен съд Сливен срещу убиеца на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов, съобщи БНР.

Според събраните доказателства, ДНК експертиза и лични самопризнания той е извършил престъплението по особено жесток и мъчителен за жертвата си начин.

Трифонов бе осъден и по трите обвинения – за убийство, изнасилване и блудство, но съдът постанови присъда по най-тежкото от тях.

Прокуратурата и адвокатът на пострадалото семейство поискаха от съда доживотен затвор без право на замяна, изтъквайки, че Трифонов веднъж лежал в затвор и не се е поправил. Обвиняемият чрез адвоката си поиска по-лека присъда.

Бабата на Кристин Милка Георгиева коментира присъдата:

„Наистина постигнахме нещо – първа крачка в промяната на НПК. Ако все пак обжалват и делото тръгне в друга посока, пак ще бъдем пред София, както бяхме предния път.

Адвокатът на Георгиева – Сиво Сивов, заяви, че тази присъда трябва да подейства като превенция срещу бъдещи тежки престъпления:

„Вече тези, които са решили да правят подобно нещо, няма да се разминат като този от Русе, този от Горна Оряховица, които получиха по 30 години“.

Трифонов бе осъден да заплати неимуществени вреди на близките на убитото дете в размер на 600 хиляди лева.

Постановената присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Снимка: Стоян Радев

Comments

comments