Доган отново бе поканен за изслушване в комисията „Росенец“

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за изслушване в комисията „Росенец“. Повторното гласуване се наложи заради оспорване на кворума на предишното заседание. За извикването му гласуваха 7 депутати, а двамата представители на ДПС бяха против, което доведе до спор между председателя на комисията Калоян Янков и депутата Хамид Хамид.

Депутатите решиха още да поканят за изслушване министъра на вътрешните работи, който да докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли м г., които ескалирали и само намесата на полицията предотвратила сблъсъците.

На гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган и журналистите на „Капитал“, които са били на катамарана, тъй като председателят на комисията ги определи като „смехотворни“.

Заседанието беше преждевременно закрито заради напускането на депутата от ДПС Рамадан Аталай в знак на протест, че комисията се занимава с несвойствени въпроси.

Следващото заседание на комисията е насрочено за 14 септември .

Калоян Янков от „Демократична България“, председател на Комисията „Росенец“, каза таза сутрин в интервю за „Хоризонт“, че депутатите от комисията са  установили 6 класически индикатора за пране на пари в „Росенец“.

Comments

comments