Добра работа на службите на ОД на МВР – Кюстендил!

 

1337737_375_282_4x3

Добра работа са свършили службите на ОД на МВР – Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Кюстендилските криминалисти са установили и задържали 52-годишен мъж с високорисково наркотично вещество. Проверката е извършена в района на автогарата в града. Иззетото наркотично вещество е 17.59 грама. Видът му е установен с полеви наркотест. Притежателят на наркотика е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кюстендилските полицаи са установили и задържали 41-годишен мъж за нанесена средна телесна повреда на жената, с която живее на семейни начала. Пострадалата е подала сигнала в РУ Кюстендил, след като и е била нанесена порезна рана в областта на бедрото с нож. Конфликтът между двамата е възникнал в землището на с. Слокощица. По случая е започнато бързо полицейско производство , уведомен е дежурен прокурор.

В РУ- Кюстендил е започнато бързо полицейско производство срещу водач на товарен автомобил „Ивеко“ за управление след употреба на наркотични вещества. Пътните полицаи извършили проверката в с. Ръждавица. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 ч. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е подаден сигнал от банков клон в града, че в банкова касета са открити боеприпаси. При извършения оглед на място са иззети 95 патрона. Банката е отворила касетата поради значително просрочване на плащанията за наемането й. По случая е започнато бързо полицейско производство срещу 56-годишния ползвател на банковата касета. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП е пострадал 48-годишен водач на л.а. „Ситроен“. Инцидентът е възникнал на Самоковско шосе между т.а. „Мерцедес“ и „Ситроена“, водачът  на товарния автомобил е отнел предимство насрещно движещия се лек автомобил. Товарният автомобил е управляван от 71-годишен мъж от Сапарева баня. Пострадалият е настанен за лечение в столична болница, По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Екипи на районните пожарни служби са гасили 2 пожара, причинени поради небрежност, оказали са техническа помощ по отстраняване на дървета, вплетени в ел. проводници, обслужен е сигнал за видяна змия пред жилищен блок в кв. „Запад“ в Кюстендил, влечугото не е открито.

Comments

comments