До минус 10 градуса сутрешни температури през уикенда

 

Днес максималните температури ще са между 1° и 6°, но в комбинация със силния вятър, усещането ще бъде за още по-студено от действителното време. Ще бъде облачно и на много места ще има валежи от дъжд, който почти навсякъде, с изключение на Черноморието, ще премине в сняг.

През нощта вятърът ще отслабне, но ще остане облачно, на места с превалявания от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

И утре облачността ще е предимно значителна, но ще превалява главно в планинските райони и предимно сняг. Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по долината на Струма – умерен и силен северен вятър. Максималните температури – отново между 1° и 6°, в София – около 1°.

Облачността и по Черноморието ще се задържи значителна, а слаби превалявания от дъжд ще има по най-южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

Ветровито и студено ще бъде в планините в събота, когато е и официалното откриване на ски-сезона в Боровец, Пампорово, Банско и Мальовица. Ще продължи да вали сняг и в комбинация със силен североизточен вятър ще има условия за виелици и навявания. Температурите в курортите ще се задържат под нулата.

Облачно и с валежи ще бъде в по-голямата част от Балканите, в североизточните райони – от слаб сняг, а в южните – от дъжд. В северозападните части от полуострова облачността ще се разкъсва.

Предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и в Западна Европа. В останалите райони от континента ще преобладава облачно време. Значителни валежи и виелици предстоят на Скандинавския полуостров. Обилни снеговалежи ще има и в Европейска Русия, Беларус и Северозападна Украйна.

У нас през нощта срещу неделя облачността ще намалее и сутринта ще бъде много студено с минимални температури в цялата страна под нулата, на места до около минус 10°. В понеделник се очаква слабо затопляне, но отново ще вали – и дъжд, и сняг. Във вторник температурите отново ще тръгнат надолу.

 

 

 

 

 

Източник: БНТ

Comments

comments