ДО 5 НОЕМВРИ МОЖЕМ ДА КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА „ЗЕЛЕНА КАРТА“ ЗА САЩ

6509-1200x628-resize-quadrant(C)

Започна регистрацията по програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2021 г., позната като лотарията “Зелена карта”, съобщиха от посолството на САЩ.

Тази година периодът на регистриране започна на 2 октомври и завършва на 5 ноември.

Има промяна в правилата за програмата DV-2021, уточняват от посолството. Във всеки електронен формуляр трябва да се включи номер, страна на издаване и дата на изтичане на валиден паспорт на основния кандидат. Това изискване важи само за основния кандидат, но не и за членовете на семейството.

Няма никакви такси за регистрация в лотарията. Затова от посолството предупреждават хората, които кандидатстват, да не изпращат пари на хора, които искат някакви такси по телефона или чрез имейли, за да помогнат за участие в програмата.

Всяка година 55 000 души от целия свят имигрират в Съединените щати въз основа на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, казват още от дипломатическата мисия.

Инструкциите за програмата за разнообразяване на имигрантския поток са публикувани на английски и на български език в сайта на посолството bg.usembassy.gov.

 

Comments

comments