Днес полагат клетва новите управници на общините Кресна и Струмяни

Стара Загора, новини - www.infoz.bg

Днес полагат клетва новите управници на общините Кресна и Струмяни. Управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов насрочи първите заседания на новоизбраните общински съвети в Кресна от 11.00 часа и в Струмяни от 13.00 часа. На първото заседание новоизбраните общински съветници, кметовете на общини и кметовете на кметства полагат клетва и се провежда избор на председател на новоизбрания общински съвет.

Припомняме, че в Кресна и Струмяни продължават да управляват старите кметове, където доверие за следващите четири години получиха още на пъривя тур на изборите Николай Георгиев и Емил Илиев.

Общинският съвет в Кресна е 13-ет членен. 8 места спечелиха представителите на местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ) от която е и кметът Николай Георгиев. ГЕРБ има 5-ма съветници. Вече има решение на Общинската избирателна комисия  за прекратяване на пълномощията на избрания за  общински съветник  Валентин Крумов Стоичков. Той  е подал заявление за отказ от общински съветник, като е предпочел работата на заместник-кмет на общината.  Въз основа на подадено заявление от за освобождаване като общински съветник, избран от кандидатската листа на местна коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ) с вх.№84-МИ/30.10.2019 г. в Общинска избирателна комисия Кресна и на основание чл. 87, ал. 1, т. 24 от Изборния кодекс, чл.30 ал.4 т.3, чл.30 ал.7 от ЗМСМА и въз основа на получените данни от протоколите на СИК, ОИК Кресна е обявила  за избран за общински съветник следващия от листата на коалицията – Благой Димитров Петров

Общинският съвет на Струмяни също е 13-ет членен, но по – пъстър от гледна точка на политическото представителство. В него ВМРО  и Партия на зелените имат по един представител,  ГЕРБ – 4, Обединени земеделци – 5, Местната коалиция Обединена социалдемокрация – 2.

По утвърден график подобни заседания ще се проведат във всички общини от Благоевградска област. Новият кмет на община Благоевград Румен Томов,  кметовете на населени места и  новоизбраният общински съвет щеположат клетва на 11 ноември (понеделник)  от 10.00 часа.

Последни, на 14 ноември,  са  общините Санданскии  Петрич.

Comments

comments