Днес Общинският съвет в Струмяни не успя да си избере председател

sgrada oba

Въпреки, че Златка Яневска  бе единственият кандидат за председател на новия Общински съвет, тя не успя да получи достатъчна подкрепа от своите колеги. След два тура на гласуване днес на учредителното заседание, председател на Общинския съвет – Струмяни не бе избран.

На първото заседание клетва положиха новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства. Областният управител Бисер Михайлов връчи почетен знак на кмета Емил Илиев, който поема управлението на общината за трети мандат.

Общинският съвет на Струмяни е 13-ет членен и доста пъстър от гледна точка на политическото представителство: Обединени земеделци – 5, ГЕРБ – 4, Местната коалиция „Обединена социалдемокрация“ – 2, ВМРО и Партия на зелените имат по един представител.

Златка Яневска беше председател на ОбС в Струмяни в предходния мандат. Тя влезе в общинския съвет на тези избори с листата на „Обединени земеделци“, чиято група е и най-многобройната.

Припомняме, че изборът на общински съветницив Струмяни е оспорен пред Адмиинстративиня съд в Благоевград от Добрин Йовев, кандидат за общински съветник от местната коалиция „Обединена социалдемокрация“ .Според него  решението на ОИК – СТрумяни е прието от незаконен състав, обжалваното решение е опорочено и от пропуски при отчитане валидността на вота в бюлетините.

За утре, 6 ноември,  са насрочени първите заседания на новоизбраните общински съвети в Симитли и Белица.

Comments

comments